Home.Iskolánkról.Pedagógusaink.Diákok.Faliújság.Pályázatok.
top
top

Tisztelt látogatók! A Vasvári hét és ezen belül a Hétszínvirág projekt mától új oldalon érhető el.

A megtekintéséhez kérem, kattintsanak a virág képre!
Hétszínvirág projekt
„Fakó köntösben, hószín ménlován,
Álomban, éjjel, itt jár Ősapám,
Ruhája egyszerű, díszt nem visel,
De nagy szemében őserő tüzel.”
(József Attila: Ősapám)

    Április 11-én ünnepeljük a költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve. 1964 óta országszerte különböző módon tisztelegnek a magyar líra előtt. Mi a Vasvári Pál Tagintézményben az idén rendhagyó módon készültünk erre az alkalomra. A Dongó együttest hívtuk meg az iskolába, hogy a segítségükkel egy zenés irodalomóra keretében kicsik és nagyok figyelmét ráirányítsuk a magyar líra remekeire. Előadásukban olyan kiváló magyar költők verseit hallhattuk – hogy csak néhányat említsek -, mint Kányádi Sándor, Zelk Zoltán, Petőfi Sándor, Bodnár István, de természetesen nem maradhatott ki József Attila sem. A sok érdekes hangszer révén betekinthettünk a titokba, és megtudtuk azt is, mi történik, míg a versből dal lesz.
    Ez az „irodalomóra” különleges és lenyűgöző volt, reméljük, a jövőben lesz még alkalmunk gyönyörködni a Dongó együttes játékában.
Tarcali Gabriella
„Legyen valami pezsgés, legyen valami zsongás!”
(Vasvári bál - 2013.)

   2013. április 13-án megvalósult a Szülői Munkaközösség és a pedagógusok részéről  az ötlet, miszerint szervezzünk egy jótékonysági bált, hogy legyen valami pezsgés, legyen valami zsongás. Az elmúlt hétvégén volt is pezsgés és zsongás a Vasváriban!
   A jó hangulatot a Mandala Dalszínház énekesei alapozták meg. Ezt fokozta jó magyar szokás szerint egy – akár több -  kupica pálinka. Ennek hatására felpezsdült az egyébként is jó kedélyű, mulatni vágyó társaság. Az est folyamán ízletesebbnél ízletesebb ételeket fogyaszthattak, egyenesen kulináris élvezetben részesülhettek vendégeink.
     A „Béla - up date” után a „Gönczi-fitness” következett. A már kellemesen elfáradt csapatot a tombolasorsolás láza, valamint a sok-sok értékes ajándék látványa hozta újra izgalomba.
Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves támogatónknak a felajánlásokat és a bál megszervezésében nyújtott szíves segítségüket.
Köszönjük a támogatóinknak!
Tavaszi zsongás 2013 itt! :)
Vasvárisok az egészségért!

    2013. április 22-én tartottuk iskolánkban a már hagyománnyá vált EGÉSZSÉGNAPOT és a FÖLD NAPJÁT. Délelőtt a gyerekek évfolyamonként különböző előadásokat hallgathattak meg, melyek érintették a bűnmegelőzést, a drogok, a dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatásait, a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségét, környezetünk védelmének fontosságát és az egészséges táplálkozást. Itt köszönjük meg a színvonalas előadását Dr. Both Attilának, Fejér Tibornénak, Izsák Istvánnak, Morvainé Szabó Editnek, Papp Jánosnak, Szénás Józsefnek, Tóth Jánosnak és Virág Attilának.
     A nagyszünetben minden osztály a saját maga által hozott egészséges alapanyagokból készített ízletes szendvicseket fogyasztotta el. A szendvicsek elkészítésében szorgos szülői kezek is segédkeztek. Ezúton is köszönjük segítségüket.
    A tízórai után a sporté volt a főszerep. Testnevelő kollégáink játékos feladatokból sportvetélkedőt állítottak össze külön az 5.-6. és külön a 7.-8. évfolyamos diákjainknak. Az ügyes gyerekek lelkesedése és kitartása mellé jókedv és sok nevetés is társult. Minden osztály csapata jó hangulatban teljesítette a sorverseny feladatait. Gratulálunk a helyezetteknek!
     Köszönjük a két főszervező, Fejér Tiborné védőnő és Morvainé Szabó Edit munkáját, valamint az előadók, a szülők és a kollégák segítségét.
A többi fotó itt!
2013. május 22-én rendeztük meg a hagyománnyá vált alsós billentyűzet versenyünket.
Ennek során a 3-ik és 4-ik évfolyamosok gyors gépírásból bizonyíthatták a tudásukat.

A harmadik évfolyam legeredményesebb gépírói a következők:

1. hely: Balogh Levente
2. hely: Pásztor József
3. hely: Vlácsovics Enikő

A negyedik évfolyam legjobbjai:

1. hely: Szabó Tamás
2. hely: Papp Krisztina
3. hely: Nyilas Réka és Menyhért Dávid

Szívből gratulálunk a győzteseknek és további szép eredményeket kívánunk nekik!

(Izsák István)
Matematika szakkörösök versenye a Vasváriban

Iskolánk negyedikes tanulói háziverseny keretein belül döntötték el, hogy ki a 4. évfolyam „Legjobb kis matematikusa”. Patainé Kósza Krisztina tanító néni által vezetett szakkörösök nagy izgalommal várták a versenyt, melyen a tanév során tanultakról adhattak számot.

A sok ügyes gyerek között a dobogósok:

I.    Kiss Lizett 4.a
II.   Bálint Boglárka 4.a
III.  Mészáros Lujza – Erkel Tagintézmény
„Színház az egész világ!”
(a Vasváriban)

    Tanítóink fejében egy évvel ezelőtt éppen gyermeknapon született meg az ötlet, hogy valami személyes ajándékkal lepjék meg a gyerekeket. Ezért gondoltak arra, hogy egy mesejátékot mutassanak be a kis nebulóknak.

    Míg a tervből színpadi játék lett sok-sok próbával töltött délutánra volt szükség. A felkészülés jó hangulatban telt, mókával, kacagással bíztatták egymást, hogy lámpalázukat levetkőzzék: igazi csapatépítő tréning volt ez számukra minden alkalommal. E különleges, nemes „vállalkozás” elérte célját: a kicsinyek szájtátva hallgatták Málé-Bölcs Máté király történetét. Mi „nagyok”, felsős pedagógusok mindezt irigykedve vettük tudomásul, ezért nem engedtük el a színészeinket a nyári szünetre addig, míg a produkciójukat be nem mutatták nekünk is.

    Köszönjük nekik a tanév utolsó napján szerzett vidám pillanatokat! Jó kikapcsolódást kívánunk a szünidőre a „társulat” minden tagjának és a nagyérdemű közönségnek is!

Bigéné Pál Mónika és Tarcali Gabriella
Vasvárisok a Sóstói Múzeumfaluban

    Fergeteges gyermeknap kerekedett az Újfehértói AMIPSZ Vasvári tagintézménye felsős diákjai, pedagógusai közreműködésével június 10-én a Sóstói Múzeumfaluban.
Vonattal utaztunk a rendezvényre ahol párhuzamosan két program zajlott. A múzeum szervezésében tematikus foglalkozásokon vettek részt a tanulók. Megismerkedhettek népi mesterségekkel. Mézes kalácsot készítettek, mobiltelefon tartót szőttek, csuhébabát fontak. A legnagyobb várakozás a falusi iskola tanóráját övezte, ahol a korabeli elemi népi iskolák gyakorlatának megfelelően, 6 osztályos, osztatlan iskolatípusú rendszerben zajlott a tanítás. A tanító néni mesterien kezelte a számára ismeretlen osztályokat.
    A másik program során a tanulócsoportok hat helyszínen oldottak meg feladatokat, rejtvényeket a csodálatos környezetben. Ebben a körben a segway járgány vitte el a pálmát. Minden gyermek kipróbálhatta ezt a környezetbarát közlekedési eszközt és bámulatos módon azonnal tudta irányítani.
    Ennyi izgalom után farkas étvággyal láttunk hozzá az ebédhez. A P. Dussmann Kft. dolgozói a helyszínen nagyon ízletes babgulyást és fánkot kínáltak valamennyi gyermeknek és pedagógusnak. Köszönjük a vendéglátást!
Délután szabad program keretében bebarangoltuk a falut, felfedeztük annak minden szépségét. A gyermeknap anyagi hátterét iskolánk jótékonysági báljának bevételéből biztosítottuk, amelyet ismételten köszönünk minden szülőnek, támogatónak.
     Tanulóinknak kellemes pihenést kívánunk a nyári szünetre!
    Vigyázzatok magatokra!

Szlávikné Osikóczki Anna
Tovább az iskola Facebook oldalára
Kezdőlap