Hétszínvirág
2013.
Home.Iskolánkról.Pedagógusaink.Diákok.Faliújság.Pályázatok.
Tavaszi zsongás a Vasváriban

Kellően mozgalmas márciust tudhat maga mögött a Vasvári Tagintézmény. Ez a hónap a 3 hetet meghaladó Hétszínvirág projektnek, illetve a Vasvári-hétnek az időpontja.

Az iskolai szintű alsós szavalóversennyel és felsős vers- és prózamondó versennyel kezdtük programsorozatunkat. A kicsik és nagyok egyaránt igen lelkesen készültek e megmérettetésre.
Nagy volt a tét: a dobogósok bejutottak a városi versenyre.

Március 8-án rádióműsor keretében megemlékeztünk a nemzetközi nőnapról. Nem maradt el a fiúk részéről a leányok felköszöntése sem az egyes osztályokban.

Március 11-én 9. alkalommal invitáltuk a leendő elsősöket, szüleiket és az óvó néniket a Suliváróra. Az ovisokat az informatika terem, kézműves foglalkozás, drámajáték, interaktív tábla és betűország várta.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit, főszereplőit a 7. osztályos tanulók méltó és igényes műsorral tárták elénk. Ezt rengeteg próbával, összehangolt munkával és egymást biztató, kitartó akarattal érték el.

Március 18-án tartottuk a Vasvári-hét keretében a városi alsós szavalóversenyt. Külön öröm volt számunkra, hogy a város minden általános iskolájából érkeztek hozzánk tanulók. Másnapra tettük a városi felsős vers- és prózamondó versenyt, ahol minden évfolyamról a legjobbak képviselték iskolájukat. A családias hangulatról az 5. osztályos tanulók szülei által elkészített finom falatok is gondoskodtak.

Március 20-án a sporté volt a főszerep. Délelőtt az oviváltón a nagycsoportos korú óvódások és jelenlegi elsős diákjaink együttesen oldották meg az ügyességet és gyorsaságot igénylő játékos feladatokat. Délután a felsősöknek szerveztünk Nyuszi-kupát, ahol csak úgy cikázott a labda a villámgyors lábak között!

21-én 9 órától a múzeum által szervezett Tudás Vándorkupa nevű történelem vetélkedőnek lehettünk részesei. Iskolánkat egy 5 fős, 7.b-s fiúkból álló, Kemény kősziklák névre hallgató csapat képviselte. Délután pedig a városi német nyelvi versenyt rendeztük meg 60 gyermek részvételével. Innen mindenki mosolyogva, elégedetten távozott, hiszen azok is kaptak ajándékot, akik nem értek el helyezést.

A 4.a osztály tanulóinak gipszfestő és újságszerkesztő versenyt hirdettünk. Fejlődött ezáltal kreativitásuk, fantáziájuk, együttműködő képességük. Az elkészült alkotásaikat az aulában állítottuk ki, hogy mindenki megcsodálhassa azokat. Sőt, melléhelyeztük az összes osztály által „Szevasz, Tavasz!” címmel elkészített plakátokat is.

Nem feledkeztünk el a színházi világnapról sem! Ezen alkalomból a Tükörcserepek nevű, helyi szerveződésű drámacsoport két, iskolánkban tanító tagját kértük fel, hogy szórakoztassanak bennünket színészi játékukkal. Sikerült!

Március 26-án a Hétszínvirág projektet a Tavaszi zsongás rendezvényünk zárta le. Itt iskolánk tanulói közül jó néhányan kitüntettek bennünket tehetségükkel. Volt itt minden: vers, próza, hangszeres zene, tánc… Délután a felsősök bazárt szerveztek, ettünk-ittunk, vásároltunk, ötleteket cseréltünk jókedvűen. A megvásárolt nyuszis, kiskacsás figurákat boldogan tettük ki húsvétkor otthonunkba, hogy díszítse lakásunkat.

A tavaszi szünetben próbáltuk magunkat kipihenni, hogy aztán visszatérve újult erővel és rengeteg energiával lássunk neki a Vasvári bál megszervezéséhez az SZMK-val nagy egyetértésben. Április 13-án szombaton megvalósult ez az ötlet is: Mandala Dalszínház, finomabbnál finomabb ételek és italok, zene, tánc, tombolasorsolás, iskolánkat támogató, mulatni vágyó társaság. Szóval itt volt még csak nagy igazán a pezsgés és a zsongás!

KÖSZÖNJÜK a vezetőség, a gyerekek, a pedagógusok, az SZMK és támogatóink értékes munkáját, felajánlásait, szervezését.

A Vasvári Tagintézmény összes dolgozója
Hétszínvirág 2013 itt!
Fotók pedig az iskola Facebook oldalán.